Kako loviti ravnotežje…

Ljudje se v življenju spoprijemamo z mnogimi obremenitvami. Bremena so različna, stiske pogosto večje od tistega, kar se zdi na daleč in na prvi pogled. Službe so zahtevne, treba se je potruditi, da jih obdržimo in da smo v njih dobri. Odnosi z bližnjimi so iz različnih razlogov včasih prej zahteven labirint kot podpora vsem družinskim članom. Dolgotrajne bolezni pogosto terjajo skrajne napore tako od bolnika kot od ljudi, ki ga spremljajo…

Ob tem pa še naša lastna zahtevnost do sebe, pravila in pričakovanja o tem, kakšni naj bomo, če naj bomo dovolj dobri. Naš način ravnanja z obremenitvami, prijaznost ali neizprosnost do sebe. Vse to lahko vodi v dolgotrajne stiske in tudi v izgorevanje. In to ne samo na delovnem mestu.

Kako to prepoznati, predvsem pa, kako spreminjati – ne le posledice, temveč tudi temelje?

O vsem tem se bomo pogovarjali jutri v Večgeneracijskem središču Goriške, ki se s pretanjenim posluhom loteva tem, ki so vredne razmisleka in pogovora. To bo že drugo od petih srečanj na temo »Naj vas ne stre stres«. V njih se pogovarjamo o naših odzivih, možnostih razumevanja dogajanja in vplivanja nanj, o usklajevanju službe in zasebnega življenja in krmarjenju svojega življenja k ravnotežju.

Se že veselim! Vabljeni!

Foto: https://pixabay.com

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s